Werkwijze

CORONA-PROOF GROEPSFOTO’S
Tijdens de Corona-epidemie is het mogelijk om een groepsfoto te maken van een groep of team tot ongeveer 20 mensen. Twee verrassende voorbeelden zijn te zien pagina Corona-proof groepsfoto.  Er zijn twee mogelijkheden:

  • Een Scene op één locatie
    Vooraf bepalen we een leuke scene. In het voorbeeld 2 van de Corona-proof groepsfoto is een lange gang in het Inktpot-gebouw omgetoverd tot een ijsbaan. De geportretteerden komen één voor één langs, en worden op een vooraf bedachte positie gefotografeerd. De foto’s worden later in de digitale doka samengevoegd tot één foto. De figuranten hoeven elkaar dus niet tegen te komen op de foto-set. We kunnen ook een scene buiten verzinnen waarmee het  VOLLEDIG CORONA-PROOF wordt.
  • Compositie van foto’s van mensen thuis
    Voor deze foto kom ik thuis langs om de mensen te portretteren. Op een veilige afstand (minimaal 2,5 meter) maak ik foto’s van leuke tafereeltjes buiten die ik later in elkaar zet tot één geheel. In het voorbeeld 1 van de Corona-proof groepsfoto is iedereen in de deuropening van zijn woning gefotografeerd. Eén keer heb ik een ontspannen “normaal” portret gemaakt en één keer heb ik een situatie in scene gezet. Deze kleine tafereeltjes zijn later weer aan elkaar gesmeed tot één bijzondere foto.
  • Nogmaals: omdat ik altijd minimaal 2 meter afstand houd bij het fotograferen, de scene’s buiten zijn en het maar enkele minuten per persoon duurt is ook deze actie volledig Corona-proof.

Neem contact op als u geïnteresseerd bent in één van de geschetste mogelijkheden. U krijgt dan een offerte op maat.

Een voorbeeld van een Corona-proof groepsfoto

Portretten en groepsfoto’s overig
Particulier:
Vooraf neem ik altijd de tijd om kennis te maken en te ontspannen. Uw bedoeling wordt duidelijk en ik rijk ideeën en voorbeelden aan. Dat legt de basis voor een professionele en natuurlijke fotoshoot. De sessies zijn buiten op een mooie locatie of in een fotostudio in Houten. Desgewenst kan ik bij u snel een mobiele studio neerzetten voor portretten of groepen tot maximaal 5 personen.  Grotere groepen (tot en met 12 personen) zijn welkom in de studio in Houten.

Zakelijk portret, teamfoto, bedrijfsevenement, serie foto’s van medewerkers:
Er zijn diverse mogelijkheden.
Zo heb ik ervaring om individuele portretten te maken voor grote groepen (voor bijvoorbeeld zakelijke of schoolfoto’s). Daarbij zet ik een passende studio-opstelling neer en één voor één worden de portretten gemaakt. Dit naar uw wens en stijl. Desgewenst kunnen de geportretteerden hun foto’s via een uniek inlogkaartje op internet bekijken en bestellen.

Geïnteresseerd? Neem contact op om uw wensen door te spreken en voor een prijsopgave.

Huwelijksreportage – we maken er samen een unieke dag van
Voor een mooie en ontspannen dag is een “klik” tussen ons van belang, zowel persoonlijk als qua fotostijl. Vooraf maken we uitgebreid kennis en nemen we de shoot, programma van het huwelijk, de gasten en jullie wensen door. Zo leren we elkaar kennen – voor mij dé mogelijkheid om me voor te bereiden op interessante en intieme momenten. Desgewenst zetten we in het programma enkele puntjes op de “i”. Zo is het leuk om een periode in te lassen waarin de gasten in verschillende samenstellingen vrijblijvend met elkaar op de foto kunnen gaat. Vaak gebeurt dit tijdens een borrelmoment.
Tijdens de huwelijksdag ben ik op de achtergrond aanwezig om de formele, informele en mooie momenten vast te leggen. Ik houd daarbij de regie over de afspraken die we vooraf gemaakt hebben. In praktijk vormen we zo een team op jullie huwelijksdag.

Geïnteresseerd: neem contact op voor een prijsindicatie of een offerte op maat.

Bedrijfsreportages en series; op maat samengesteld
Reportages en series zijn er in vele soorten en maten. Vooraf bespreken we wat het doel is van de reportage en welke beelden en verhaallijn u voor ogen heeft; waar dienen de accenten te liggen en welke sfeer wordt beoogd?
Geïnteresseerd? Neem contact op om uw ideeën door te spreken en voor een offerte op maat.

Architectuur – mooie composities met de menselijke maat
Architectuur is voor mij de vormgeving van steden, landschappen en gebouwen. Daarbij is de menselijke maat belangrijk. Personen versterken vaak het beeld en tonen het gebruik.

Voor een verkoopreportage van een woning of bedrijf maak ik realistische foto’s die aspirant-kopers nieuwsgierig maken. Het wordt een visitekaartje van uw pand. Ik let op inrichting en sfeer. Zo nodig passen we de ruimte iets aan.

Graag neem ik met u de mogelijkheden door en maak ik een offerte op maat. Neem hiervoor contact op.